lördag 6 januari 2018

Barnens portfölj

I december 2017 omplacerade jag innehaven i barnportföljen samt att jag flyttade över sparandet till ett konto istället för tre olika. Detta för att mina tre barn skiljer sig i ålder och det äldsta på snart 9 år har inte haft "turen" att alltid ha ekonomisk intresserad far. Så för att det inte ska bli orättvist en dag i framtiden så får barnen ha samma konto, där de står som förmånstagare, och jag kommer hålla koll på alla uttag därifrån så att det i slutändan blir på kronan rätt.

Målet med barnsparandet är:

  • Körkort
  • Första bilen (studentpresent?)
  • Insats till lägenhet
  • Fortsatta studier
  • Utlandsstudier
Resterande som blir kvar har jag drömmar om att barnen ska förvalta vidare. Eller varför inte bara jobba ihop ovanstående mål själva och låta det pappa sparat ligga och förränta sig ännu mer. Man kan ju drömma.


Här ovan är nuvarande portföljsammansättningen och målet är väl att sparandet kommer fortsätta ske i fonder. 

Då sparandet startade sent och att jag är student så är summorna inte sådär jättestora men förhoppningen är att kunna öka sparkvoten till barnen framöver när examen är fixad.

Idag består sparandet utav:
Farmor 300 kr
Jag 300 kr
Farfar 300

När barnbidraget ökar med 200 kr i mars/april så kommer dessa också att tillföras hit.

Värt att nämna är att barnens mor också sparar men på ett eget KF, bara för att det inte ska bli problem i framtiden. Hennes sparande ser ut som följande:

Mormor: 200 kr
Mamma: 300 kr
Gammelmorfar: 300 kr.

Totalt blir det omkring 600 kr per barn och det känns som en bra grund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar