fredag 5 januari 2018

Mintos - en månad senare.

För ganska snart en månad sedan så satte jag in 500 kr på Mintos.com. Jag kände att det var dags att ge mig ut i P2P världen då avkastningen som man blir lovad ligger mellan 10-15% på de flesta sidor. Inte helt fel och att få ut nästan 1% av sina investering i rent kassaflöde varje månad är inte heller det fy skam.

Det jag saknade när jag började på Mintos var någon sorts direktinsättningsmetod typ som Trustly eller Swish. Börjar man bli bortskämd med att det ska gå snabbt? Men man kunde iallafall välja att sätta in pengar direkt via banköverföring till SEB så det tog 2-3 dagar innan pengarna var på kontot.

Jag har köpt allt mina lån på andrahansmarknaden då jag gärna ser att jag "tjänar" pengar direkt från dag ett. Investera €5 i ett lån till 3% rabatt och man har redan där €0,15 i vinst.

Alla lån jag köper är med buyback guarantee vilket innebär att jag får tillbaka pengarna om betalning blir mer än 60 dagar försenat. Så med en 3% rabatt så gör det inte ens något om låntagaren slutar betala, jag har ändå gjort en förtjänst på 3% på 2 månader för omkring 18% på årlig basis.

En månad är kort tid, men jag kan inte se varför jag inte ska fortsätta investera på Mintos.

Huvudfokus kommer fortfarande ligga på fond och aktieköp men en 500 kr i månadssparande i Mintos är att vänta.

1 kommentar:

  1. Hello! I would like to offer you opportunity to cooperate, but can't find your contact details. Can you please share your email address?

    SvaraRadera