Om mig

Tänkte börja lite kort med att jag är en man född i mitten på 80-talet och bor i hus med sambo och tre barn. De är fortfarande småbarn där den äldsta är åtta år gammal och den yngsta är ett år och två månader.

Fram tills för ett år sedan så har jag jobbat inom dagligvarubranschen och det har varit ett jobb som varit helt okej. Lönemässigt är det inte det. Samtidigt kände jag hela tiden någonstans att jag vill ha mer av livet än att känna att jag har ett jobb. Jag vill ha en passion. Sagt och gjort så studerar jag nu till att en dag få äran att bli revisor. Jag sneglar även på redovisningskonsult då det är yrken jag finner stimulerande och som jag nog kan tänka mig göra många år framöver.

Så lite sammanfattat är jag studerande, har tre småbarn och bor i hus. Hur går detta ihop med ett aktieintresse? Finns där verkligen pengar att ta av? Jadå! Allting är möjligt.

Som alla andra "nördar" så har jag en väldigt noggrann budget och även balansräkning över vårat hushåll. För att vara student, bo i hus och ha tre småttingar samtidigt som sambon också studerar så har vi ändå goda 9,000 kr över varje månad efter att vi satt undan matpengar på 5,000 kr och bensin/bilkontona är påfyllda. Mestadels av inkomsterna är tyvärr CSN-lån men jag jobbar varannanhelg och sambon en helg i månaden så vi drygar ut kassan på så sätt. Studier på universitet är inte direkt krävande så man har gott om energi.

Kan erkännas att vår största tillgång i dagsläget är våran bostad då vi gjorde ett riktigt klipp. Köpte den för 700,000 och idag säljer likasinnade hus i vår gata för uppemot 1,300,000. Dock kommer inte detta realiseras iaf på 5 år då jag studerat klart och även jobbat något år.  Målet är att jobba upp portföljen så att den står för största tillgången då huset inte direkt är en omsättningstillgång om så skulle behövas.

Aktieintresset började när jag gick i gymnasiet och vi blev introducerade i en Aktiekunskap kurs. De slängde ihop en tävling på nationell nivå för alla gymnasieelever och jag lyckades komma trea. I efterhand kan jag säga att min taktik att köpa öresaktier och sälja dyrare var högst bristfällig för när jag sen testade i verkliga livet så gick det inte lika bra. Plus att både köp och säljcourtaget var högre än min investerade summa så jag gick rätt mycket minus procentuellt sett. Ha! Men man lär sig.

Idag har jag en mycket långsiktigare och mer fundamental investeringsfilosofi. Jag vill hålla mina företag lääääänge. Drömföretaget är ett företag som ökar vinsten varje år, ökar utdelningen varje år, har en finfin balansräkning och tjänar pengar på något som kommer vara aktuellt om 10-20-30 år.

Jag vill egentligen aldrig sälja men jag kommer inte ha det skrivit i sten. Den dagen ett av mina bolag ändrar sin affärside eller något annat fundamentalt så kommer jag analysera om jag ska byta ut det.

Långsiktiga målet är att kunna leva ett fint liv på utdelningen och att pensionen från staten bara ska vara grädde på moset. En dröm jag har är att mina barn ska förvalta vidare denna "förmögenhet" så den kan sprida glädje i många generationer. Den dagen jag ska skriva mitt arv kommer jag skriva ner instruktioner (kanske en liten bok till mina barn) om vad jag hoppas dom gör men att dom såklart är fria att göra vad dom vill.

Perfekta företag för mina investeringar: Disney, Johnson&Johnson, Nibe, Investor, Hennes&Mauritz, Starbucks. Ni förstår poängen.

Andra företag jag finner intressanta är Hexpol, Balder och Betsson. Dock känner jag inte samma förtroende för att de kommer finnas om 30 år.

1 kommentar:

  1. Hej, jag har gjort en hemsida om "matched betting" som är en guide till att få ut pengar från bettingsidornas välkomstbonusar. Du får gärna läsa/skriva om den till dina läsare om det är av intresse! inkomstguiden.se

    SvaraRadera