fredag 28 oktober 2016

Ändrad portfölj

Ikväll uppdaterade jag min portföljsida för det är något jag helt missat.

Innehaven som legat där innan har varit innehav jag hade när jag började bloggen, inte när jag skrev mitt första inlägg som var lite senare.

Alm Equity har utgått då jag helt enkelt inte finner preferensaktier att vara värda det. Vill gärna nå XX% i avkastning varje år och preferensaktierna känner jag låser mig till deras direktavkastning.

Med det sagt så ser dagens portfölj ut såhär. Endast nio bolag alltså. Intrim Justitia, Bahnhof och Hexagon är tre bolag jag gärna ser i portföljen också. Sedan känner jag mig ganska klar på tolv st.


Har även ett barnspar som jag gör endast i fonder och där är just nu följande portfölj:


Riktigt bra fördelning i barnsparet, jag vet. Småbolagsfonder har jag blivit lockad av på sista tid så där är ett litet månadsspar och planen är att vikta över från Zeron lite. Målet är en allokering omkring 60/40 i Zeros fördel. 

Vad tycker ni om mina aktier? Inga okända företag och kanske inte så spännande, men jag är säker på att jag kommer äga dom om tio år och att de under de åren kommer göra mig glad.

Hexpol, H&M, Investor B, Nibe, Balder. Starbucks, Castellum och Handelsbanken kommer jag ta med mig i graven. Enda "kryddan" i portföljen kan jag känna är Betsson. Så egentligen är det väl en ganska tråkig portfölj men den gör att jag sover gott om natten och jag behöver inte tänka så mycket.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja tyvärr.

   Men fick en rätt stabil vinst nästan på 10% med valutaförändringar och ökning.

   Anledningen att jag sålde var pga att CAD har förstärkts jämfört med kronan och att jag helt enkelt tyckte det var svårt att få information om Canadream. Så jag kände mig inte helt 100% med bolaget även om jag fortfarande tror att det kommer bli en bra investering.

   Radera
 2. Fin portfölj. Ser att du äger Handelsbanken. Vill rekommendera min strategi att byta mellan a och b aktien för högre avkastning långsiktigt. Har skrivit ett inlägg om det på min blogg. Fördel om du har aktierna i ett ISK. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag redan tagit rygg på. Fast gjorde det med Investor B till Investor A. Kunde dock inte öka någon aktie med det men det blev några kronor extra i depån som fortfarande är courtagefri :)

   Radera
  2. Härligt att höra :) Trodde det var svårt att fixa i Investor. Mvh Slimis

   Radera
 3. Den är väl inte så tråkig?? Kommer Disney och jnj läggas in snart? Mvh KTD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer dom. Iaf Disney men att dollarn står över 9 kr skrämmer mig lite. I en perfekt värld hade dollarn kostat 7 kr och aktien på omkring 93$ som nu så jag har en uppsida i både valuta och aktien. Kanske bara borde trycka till och köpa?

   Radera