onsdag 23 november 2016

Att investera med hjärtat.

Jag satt på tågen på väg hem och startade upp Soundcloud som vanligt. Det har blivit en riktigt fin vana att lyssna på en podcast varje gång jag tar mig till och från universitetet. I runda slängar så blir det mellan 2 och 3 avsnitt varje dag och det varierar vilka jag lyssnar på. Favoriterna är såklart #pratapengar, börspodden och fondpodden. Har så smått börjat lyssna på företagarpodden då företagande är intressant för mig och även framgångspodden.

Just framgångspodden har fått mig att vilja investera lite med hjärtat.


I avsnittet jag lyssnade på, som var ett gammalt avsnitt, så intervjuades Henrik Eskilsson som är en av de tre grundarna på Tobii. Avsnittet var väldigt intressant och jag satt som trollbunden hela tiden. Man fick veta om hela resan från grunden fram tills där de var idag. 

Min åsikt när jag började lyssna var att Virtual Reality är väldigt spekulativt och det här med att styra saker med ögonen låter även det väldigt spekulativt. Varför inte bara investera i NIBE som ökar i omsättning i försäljning av värmepumpar trots ett rekordvarmt Q3 eller VISA som har ett kontantlöst samhälle framför sig?

Att alltid investera med hjärnan är svårt. När jag satt där på tåget så var det en del av podcasten som nästan fick mig att fälla en tår. Hade jag suttit ensam hemma eller ensam i bilen hade jag nog börjat storböla. Ni som inte är föräldrar kommer förstå att man blir lite extra bölig när det gäller barn när man själv har.

Delen av podcasten var det här att de var hos en liten tjej på 4 år som aldrig hade kunnat kommunicera med sina föräldrar pga diverse funktionshinder. Tobii har teknologin och möjligheten att få personer att kunna rikta ögonen på en skärm och därefter säger datorn den text som står på skärmen. Datorn upprepade hela tiden "Mamma jag älskar dig" gång efter gång och alla trodde att det var fel på datorn. Då tittade den här dottern på "nej" och sedan tillbaka på "Mamma jag älskar dig". Det var alltså första gången som föräldrarna hade fått kommunikation ifrån sin 4 åriga dotter! Helt fantastiskt. Jag kan själv bara tänka mig in i den situationen om min dotter kommunicerade med mig för första gången efter 4 år.

Detta fick mig att vilja investera lite i Tobii. Tänk att få vara delägare i ett sådant fint bolag som kan göra att funktionshindrade personer kan få den här möjligheten.

Jag kommer absolut att slänga in en liten slant i bolaget förr eller senare, men inte som en investering jag förväntar mig att få rejäl avkastning på, utan för att mitt hjärta vill det. Sedan så verkade ju Henrik Eskilsson vara en helyllekille också!

Länk till Soundcloud och Framgångspoddens intervju med Henrik Eskilsson.

2 kommentarer:

 1. Intressant och rörande!

  Själv köpte jag aktier i Spiltan "med hjärtat". Jag ville helt enkelt stödja VDns goda tankar kring sparande och ekonomi som han brukar dela med sig. Nu i efterhand har det faktiskt visat sig att det är den av mina akter som gått bäst genom alla tider. Jag har inte för avsikt att sälja (eftersom jag fortfarande vill "stödja").

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
 2. Kul med ett nytt ansikte i kommentatorsfältet!

  Hehe jag förstår dig helt och hållet. Man kan bli trollbunden av vissa personer, anekdoter, bolag osv som gör att man vill vara del av det fantastiska som byggt/byggs upp. Är väl när man gör något osjälviskt som man får bäst resultat? Karma etc :P

  Mvh

  SvaraRadera