onsdag 2 november 2016

Nytt köp: Hexagon B

Äntligen fick jag en möjlighet att köpa in mig i detta bolag. Jag har sneglat länge men alltid tyckt att de varit något dyra. Hade så smått börjat intala mig själv att bara köpa dom för bra bolag är alltid dyra eller hur det sägs.

Men så släpptes nyheten att VD Ola Rollen blivit häktad och aktien dök med nästan 10%. Detta i samband med andra tapp i samband med rapporten gjorde att jag kunde plocka upp aktien till 320 kr jämfört med 380 kr då jag sneglade på den senast. En minskning med nästan 16%.

Bilden är hämtad ifrån borsdata.se! Frekvent besökt sida.

Allt i denna bilden tilltalar mig.

Där är ju en del frågetecken apropå Hexagon och VD Ola Rollen just nu. Länge har det varit på tapeten att han vill göra något eget som han har beskrivit som sin dröm. Bakgrunden till häktningen verkar vara att Rollen helt enkelt köpt på sig aktier, tillsammans med Melker Schörling, i förhoppningsbolaget Next Biometrics och därefter släppt ett pressmeddelande angående detta. Resultatet blev att Next Biometrics ökade med omkring 200%. 

Lite intressant fakta är att när Rollen presenterade delårsrapporten för tredje kvartalet via telefonkonferens i fredags så gjorde han det när han var anhållen och övervakad av folk ifrån ekobrottsmyndigheten. Hexagon valde heller inte att göra något uttalande utan väntade tills på måndagen den 31 oktober vilket de nu i efterhand kan straffas för.

Har jag för bråttom med att handla in mig till 320 kr? Antagligen. Rollen är ju den som har tillskrivits många av Hexagons framgångsrika år och skulle det nu bli något mer än en häktning så kan priset säkert falla ännu mer. Tyvärr kan jag känna att mitt köp är 20% spekulation och inte 100% investering som jag vill, men i vilket fall som helst finns där väl en lärdom av mig för detta köpet. Köpet görs efter #uppesittarkväll så summan jag investerar är inte stor, så Hexagon får en högst marginell andel i min portfölj.

Vad tror ni om Hexagon och VD Rollens framtid? Kan man ha en VD som har andra sidoprojekt som uppenbarligen kan påverka ens investering?

1 kommentar:

  1. Hej! Skulle gärna komma i kontakt med dig gällande ett samarbete. Du når mig på hanna@adprofit.se du kan även kika på adprofit.se

    SvaraRadera