tisdag 9 januari 2018

Carnegie Småbolagsfond - Ett nytt innehav?


Carnegies småbolagsfond ligger inne med en fin avkastning som är i samma intervall som andra populära småbolagsfonder som tex Didner Gerge Småbolagsfond. Men historiken är inte det viktigaste när jag försöker hitta nya fonder att investera i. 

Jag är egentligen supernöjd med Didner Gerge Småbolagsfond som jag ju har i min barnportfölj. Den har också ett strålande facit, över en längre tid än Carnegies till och med, och förvaltarna har gott rykte. 

Men sedan kan jag bli intresserad av en fond om jag ser att de största innehaven är innehav som jag själv kollat lite extra på senaste tiden.

När jag ser de största innehaven hos Carnegie så är det följande:

På del 2 så är det Dometic och Concentric. Dometic skrev jag om så sent som igår att jag ville köpa lite av vid löning då VD köpts på sig för tre årslöner plus att husbilsförsäljningen slår rekord när äldre säljer sina hus och sätter sig i lägenheter och investerar vinsten i en husbil.

Annars är Kindred, Hoist, Catena och Fenix bolag jag hade kunnat tänka mig långsiktiga innehav i medans Atrium, Peab och Bufab är inte helt på min radar men bolag som jämt dyker upp när jag screenar på Börsdata.

Carnegies Småbolagsfond är därför ett alternativ jag kommer ha i åtanke när barnens pengar ska fördelas denna månad. Kanske blir det ett avstamp från Didner Gerges Småbolagsfond så dom pengarna sätts in i denna istället?

1 kommentar:

  1. Har Carnegie Småbolagsportfölj i dotterns sparportfölj, köper regelbundet varje månad. Ligger nu efter 3,5 år 6,8% upp, så det har väl inte varit några speciellt bra år att köpa regelbundet.

    SvaraRadera